Doorgaan naar artikel

Tönnies: Duits arbeidscontract verplicht stellen

Geüpdatet op:
Politiek & Beleid
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Vleesconcern Tönnies roept de politiek op tot het instellen van een verbod op het tewerkstellen van personeel dat niet over een Duits arbeidscontract beschikt, en niet in Duitsland sociaal is verzekerd.

“We hebben in het hele Duitse bedrijfsleven een fair arbeidscontract op basis van het Duitse arbeids- en sociale verzekeringsrecht nodig”, meent topman Clemens Tönnies tegen de achtergrond van de kritiek op de tewerkstellingsstructuur in met name ook de vleesindustrie. Hier werken veel Oost-Europeanen die door bemiddelaars zijn aangesteld als zzp’ers. Volgens de critici in de politiek en daarbuiten leidt dat in veel gevallen tot uitbuiting. Ook de huisvesting laat te wensen over en werkt coronabesmetting in de hand, aldus de critici.

Plan voor werksituatie in de vleesindustrie

Clemens Tönnies is van oordeel dat Duitse arbeidscontracten met de daarbij behorende sociale verzekeringsrechten en plichten ‘een belangrijke zuil is van de Duitse markteconomie en dat dat zo moet blijven’. Maandag 18 mei zou de regering in Berlijn met een plan komen om de werksituatie in de vleesindustrie te verbeteren. Volgens de jongste berichtgeving is de indiening van een dergelijk plan uitgesteld.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin