Skip to content

Tönnies gaat met dochterbedrijf op vegatoer

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Eiwittransitie
Foto: Tönnies

Foto: Tönnies

De Duitse slachterij Tönnies gaat met een nieuwe dochteronderneming Vevia 4 You op de de vegetarische toer.

Afgelopen jaar heeft het bedrijf een eigen fabriek voor vegetarische en veganistische producten in Böklund gebouwd. De capaciteit wordt nu nog verder uitgebreid en de productielocatie wordt verdubbeld. Tönnies merkt namelijk dat de consumentenvraag naar en het vertrouwen in de producten groeien.

“De interesse in vegetarische en veganisctische producten neemt al jaren toe”, aldus algemeen directeur van Vevia 4 You Iris Heckmann.

Maximilian Tönnies, mede-aandeelhouder en bestuurder bij Tönnies, is ervan overtuigd dat “we nieuwe normen stellen om het vertrouwen van de eindgebruiker in onze producten verder te versterken en om verder te gaan dan de huidige richtlijnen”.

Niet tegenstrijdig met vleesactiviteiten

Tönnies ziet de productie van plantaardige producten niet als tegenstrijdig met de vleesactiviteiten. “We zien de productie van vegetarische en veganistische voedingsmiddelen niet als concurrentie van onze vleesproducten, maar als een onafhankelijk marktsegment en een uitstekende aanvulling op ons toch al zeer brede productportfolio”, benadrukt Maximilian Tönnies. “Het was voor ons belangrijk om de volgende stap te zetten: onafhankelijke, gescheiden productie onder de hoogste hygiënische eisen.” De uitbreiding van de nieuwe fabriek zou in juni klaar moeten zijn.

Tönnies stapte al eerder in de productie van vleesvervangers, in 2015, maar trok er in 2018 de stekker weer uit. Topman Clemens Tönnies zei destijds tegen de Duitse krant Welt: “Ik geloof niet in deze markt”.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin