Doorgaan naar artikel

Tönnies-slachterij Sögel mag weer opstarten

De Tönnies-vestiging in Sögel. - Foto: ANP

De Tönnies-vestiging in Sögel. - Foto: ANP

De slachterij van Tönnies in Sögel mag weer open. Het slachten wordt op maandag al in beperkte mate hervat. Dat heeft het bestuur van het district Emsland na overleg met het bedrijf besloten.

Dat bestuur nam vorige week nog het besluit dat de slachterij drie weken dicht moest vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen onder het personeel.

Tönnies mag de slachterij weer openen onder voorwaarde van een extra maatregelenpakket.

Speciale filters in gekoelde ruimtes

Zo mogen er op de snijzaal ongeveer 200 mensen werken in plaats van de 600 medewerkers voorheen. Ook is er een zogenoemde werkquarantaine, waarbij medewerkers zich alleen mogen verplaatsen tussen hun woonplaats en hun werkplek. Ook wordt het testen van medewerkers uitgebreid naar de privé-omgeving van het personeel. Daarnaast installeerde Tönnies speciale filters in alle gekoelde ruimtes en moeten productiemedewerkers FFP2-maskers dragen.

“Bronnen van infectie worden geïdentificeerd, en tegelijkertijd wordt het risico op infectie aanzienlijk geminimaliseerd door uitgebreide beschermende maatregelen. Wat dat betreft hebben we geen rechtvaardiging – en ook geen belang – om de werkzaamheden langer dan strikt noodzakelijk te onderbreken, temeer we ons natuurlijk bewust zijn van de precaire situatie van varkenshouders”, aldus districtsbestuurder Marc-André Burgdorf.

Naar de rechter

Het aantal nieuwe coronagevallen in het bedrijf is inmiddels aanzienlijk teruggelopen. Vrijdag werd nog bekend dat Tönnies naar de rechter zou stappen, omdat het de sluiting van de slachterij buiten proporties vond.

Beheer
WP Admin