Doorgaan naar artikel

Tönnies test zelf personeel op corona

Foto: ANP

Foto: ANP

Het Duitse vleesbedrijf Tönnies gaat zelf het personeel testen op corona

Tönnies maakt bekend dat het risicogebaseerd zelf personeel gaat testen op het coronavirus. Het bedrijf heeft daarvoor een eigen testcentrum ingericht. Het testen maakt deel uit van een 14-puntenplan van het bedrijf om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Afstemming met overheden

Volgens het bedrijf zijn ze vanaf het begin van de pandemie in februari bezig om de risico’s van het virus te minimaliseren voor het personeel. Dat geldt tijdens het werk, maar ook tijdens het vervoer en in hun woonverblijf. Dat gebeurt allemaal in nauwe afstemming met de overheden, zegt het bedrijf.

De regering in de deelstaat Noordrijn-Westfalen is bezig met het testen van al het personeel in slachthuizen. De uitslagen worden woensdag 13 mei verwacht. De testen van de overheid wil Tönnies gebruiken als nulmeting.

Geen positieve testen

Tönnies heeft vertrouwen in de uitslagen van de overheidstesten. Op de fabriek in Kellinghausen bleken alle 170 personeelsleden coronavrij. In Rheda-Wiedenbrück vertonen de mensen geen ziekteverschijnselen. Niettemin wordt rekening gehouden met een aantal positieve testen.

Snel delen

Kees van Dooren
Kees van Dooren

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin