Doorgaan naar artikel

Tönnies verkoopt bedrijf niet, blijft in familiehanden

Het Duitse vleesconcern Tönnies blijft in handen van de huidige aandeelhouders.

Foto: ANP premium

Foto: ANP

Het Duitse vleesconcern Tönnies blijft in handen van de huidige aandeelhouders, Robert, Clemens en Maximilian Tönnies en wordt niet verkocht.

Dat maakte het bedrijf woensdag 4 augustus bekend. De twee aandeelhoudersgroepen Robert Tönnies (50%) en Clemens en Maximilian Tönnies (50%) hebben in de eerste helft van 2021 gezamenlijk verschillende opties onderzocht voor de toekomstige vormgeving van de eigendomsstructuur, schrijft het bedrijf. De aandeelhouders zijn tot de conclusie gekomen dat ‘de huidige structuur precies de juiste is om de decennia van succesvol werk voort te zetten’.

Toekomst als familiebedrijf

De laatste tijd kwamen meermaals berichten naar buiten dat Tönnies te koop zou staan en dat JBS en een Aziatisch vleesbedrijf kandidaten waren om het bedrijf over te nemen. Het bedrijf wilde destijds niet reageren op de berichten. Met het duidelijke statement voor de gezamenlijke toekomst als familiebedrijf leveren de aandeelhouders hun bijdrage aan het beëindigen van de geruchten en speculaties over een (gedeeltelijke) verkoop van het bedrijf, besluit het bedrijf het statement.

De aandeelhouders hebben daarnaast besloten zich verder te concentreren de uitbouw van de kernactiviteiten in Duitsland. Daarbij wil het bedrijf de focus leggen op duurzaamheid, bescherming van het klimaat en dierwelzijn. Ook zullen de nieuwe activiteiten als huisdiervoeding en vleesvervangers een steeds belangrijkere rol gaan spelen, aldus Tönnies.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin