Top blankvleeskalveren lijkt bereikt

02-12-2022 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De boerderij-notering van blankvleeskalveren stijgt 5 cent naar een niveau van € 5,80 (excl. btw) per kilo geslacht gewicht.

Daarmee is de prijsstijging wat minder groot dan vorige week was verwacht. Een duidelijke reden is er niet vanuit de vleeshandel. Mogelijk speelt het absolute hoge prijsniveau een rol. Ook is het niet gek dat vanaf december prijzen niet meer stijgen, maar in de markt was er hoop dat er dit jaar nog wat dubbeltjes bij zouden komen. De kans is echter groot dat de top is bereikt.

Weinig kalveren

Vanuit de aanbodkant is er in ieder geval geen reden om prijsstijgingen te dempen; er zijn weinig kalveren en slachtleeftijden zijn flink ingelopen. De markt gaat wat dat betreft zonder enige druk het nieuwe jaar straks in.

Vanuit het buitenland komen positievere geluiden. In Frankijk stijgt de prijs met 10 cent en zit inmiddels boven de € 7 per kilo. Ook in Italië zorgt een gebrek aan slachtrijpe kalveren voor een verdere stijging van prijzen. Voor Duitsland worden wat hogere prijzen verwacht.

Prognose: stabiele noteringen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer