Top FrieslandCampina zit er warmpjes bij

22-05-2020 | Laatste update op 26-05 | |
Vergaderboer Columnist
Hein Schumacher, topman van FrieslandCampina. Foto: Ton Kastermans
Hein Schumacher, topman van FrieslandCampina. Foto: Ton Kastermans

Hein Schumacher, topman van FrieslandCampina, zal inwendig hebben moeten lachen om het rumoer rond zijn salaris. Hij zit er warmpjes bij, zo las Hanna.

Ze kwam een artikel tegen in Quote, waar uit de doeken werd gedaan hoe Schumacher rijk bij FrieslandCampina kwam. “Hij sneuvelde bij een reorganisatie bij Heinz, zijn vorige werkgever”, leest Hanna. “Samen met Roel van Neerbos, nu directeur consumer dairy bij FrieslandCampina. Schumacher kreeg een bedrag tussen de 10 en de 35 miljoen mee, Neerbos cashte tussen de 5 en de 10 miljoen. Ze waren dus rijk toen ze kwamen, en hoefden feitelijk niet meer te werken. Dat doen ze nu voor hun genoegen.”

Hoe dan ook, Schumacher vindt zijn salaris denk ik niet te hoog

Dat weet ik nog zo net niet. Het meer is nooit vol en wie veel heeft, wil altijd meer.

“Dat is trouwens bij boeren niet anders”, meent Hanna te moeten opmerken.

Hoe dan ook, Schumacher vindt zijn salaris denk ik niet te hoog. Hij zal zijn Raad van Commissarissen niet hebben afgeremd, toen die hem vorig jaar 15% meer salaris toekenden. Dat wij ons daar druk over maken, deert hem niet. Voor hem peanuts.

Blijft natuurlijk dat de Raad van Commissarissen met de beide benen op de grond had moeten blijven staan. Frans Keurentjes en zijn mensen hadden hun boerengevoel moeten laten spreken en aanvoelen dat die verhoging op dat moment niet kon. Hun valt dus meer te verwijten dan Schumacher zelf.

Videoboodschap tijdens coronacrisis

Zou het rumoer rond zijn salarisverhoging de reden zijn dat hij tijdens de coronacrisis in een videoboodschap aan de leden zei dat hij licht aan het eind van de tunnel ziet? In het derde of vierde kwartaal verwacht hij een herstel van de markten en zit er voor ons weer een betere melkprijs in.

Schumacher is niet alleen rijk, maar kennelijk ook rijk aan ideeën

Dat is mooi. Maar het moment is slecht gekozen. De Europese zuivel vroeg tezelfdertijd steun aan Brussel. En dan ziet Schumacher perspectief in de markt.

Schumacher is niet alleen rijk, maar kennelijk ook rijk aan ideeën. Hij schrijft samen met onder andere boerin Eline Vedder, bekend als ledenraadslid van RFC, aan het verkiezingsprogramma van het CDA. Veelzijdige topper hebben we.
Beheer

3/3 artikelen over | Registreer voor meer artikelen