Gezonde voeding is een trend, waardoor de vraag naar gezonder eten en drinken toeneemt. Zeker sinds corona is dit voor consumenten absoluut een motivatie om stappen te zetten in vers en duurzaam eten. Dit biedt kansen voor innovaties in de voedingsmiddelenindustrie en er ontstaan interessante projecten en relevante onderzoeken. Daarnaast gebeurt er beleidsmatig veel op het gebied van gezonde voeding. FoodAgribusiness volgt al deze aspecten op de voet in het thema Food & Health.
Berichten
Jaap Seidell: 'Eiwittransitie moet over meer gaan dan eiwitten'
premium
Mycotoxinen in plantaardige eiwitrijke producten vereisen verder onderzoek
Wat is het belang van gezondheid in de eiwittransitie?
premium
Net een beetje anders eten
Health Food Wall: 24/7 een gezonde en duurzame voedingsoptie
premium
Meer plantaardig eten is een win-winsituatie
Voedselarmoede aanpakken
premium
Gezond en duurzaam eten is meer dan een keuze
Zuid-Koreaanse universiteit ontwikkelt met kweekvlees verrijkte rijst
Vegan voor kinderen: ernstige verwaarlozing of ultiem verantwoord?
Eet Nederland gezonder?
premium