Doorgaan naar artikel

Tractorbouwer Deere optimistischer over Amerikaanse boeren

Foto: Michel Velderman

Foto: Michel Velderman

De fabrikant van landbouwmachines Deere is minder somber over de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. Nu de twee grootmachten een gedeeltelijk handelsakkoord hebben gesloten, zien Amerikaanse boeren volgens Deere de toekomst met iets meer vertrouwen tegemoet.

Eerder meldde het concern, onder meer fabrikant van trekkers onder de merknaam John Deere, dat boeren door de handelsoorlog terughoudend waren met investeringen in nieuw materieel. Dat is nog terug te zien in de resultaten over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar van Deere. De kwartaalomzet daalde ten opzichte van een jaar eerder met 4% naar $ 7,6 miljard. Die teruggang wijt het bedrijf ook aan minder activiteit in de bouwsector. Daardoor verkocht Deere minder graafmachines en ander materieel voor die sector.

Kostenbesparingen

Deere slaagde er door kostenbesparingen wel in een hogere nettowinst te boeken. Die bedroeg $ 517 miljoen, 4% meer dan een jaar eerder. Voor het hele boekjaar houdt Deere vast aan zijn vooruitzicht van een nettowinst tussen $ 2,7 miljard en $ 3,1 miljard.

Beheer
WP Admin