Trekkers verboden bij demonstratie in Utrecht

De demonstratie van Farmers Defence Force (FDF) mag doorgaan, maar zonder trekkers. FDF roept zijn achterban op om woensdag 22 juli met de auto naar het boerenprotest in Biltse Rading te gaan.

De veiligheidsregio Utrecht verbiedt op 21 en 22 juli om met trekkers te demonstreren. Het verbod geldt voor alle openbare wegen, parkeerplaatsen en alle andere openbare plekken in de provincie Utrecht. De veiligheidsregio besluit dit omdat de organisatie van de demonstratie, Farmers Defence Force (FDF), niet bij de autoriteiten kon aangeven hoeveel trekkers er aanwezig zullen zijn. Volgens de veiligheidsregio is er een risico dat landbouwvoertuigen met velen tegelijk naar de demonstratielocatie komen, dat levert risico’s op voor het verkeer en kans op ‘wanordelijkheden.’ De demonstratie van FDF mag doorgaan, maar zonder trekkers.

Lees verder onder het kader.

Corona

De aangewezen locatie, De Biltse Rading, biedt plaats voor 2.000 demonstrerende mensen, waarbij ook iedereen rekening houdt met de coronaregels. In huidige coronacrisistijd zijn de bevoegdheden uit de Wet openbare manifestaties overgedragen aan de voorzitters van de veiligheidsregio’s, aldus de autoriteiten. Dit betekent dat de voorzitter van de veiligheidsregio Utrecht, burgemeester Peter den Oudsten, bovenstaande beperkingen en voorschriften heeft opgelegd in nauwe afstemming en in overeenstemming met burgemeester Sjoerd Potters van de gemeente De Bilt.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.