Trekkerverbod Nijmegen vooralsnog niet verlengd

Foto: ANP
Foto: ANP

Het verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen in Nijmegen wordt vooralsnog niet verlengd.

Dat heeft burgemeester Hubert Bruls van die stad vrijdag 17 juli besloten. Als de omstandigheden er volgende week om vragen, worden er nieuwe maatregelen genomen. Het verbod dat zaterdag was ingesteld loopt maandag 20 juli af.

Bruls vaardigde het ‘trekkerverbod’ zaterdag 10 juli uit, nadat demonstrerende boeren in de week daarvoor tweemaal hadden geprobeerd om het Keizer Karelplein in de stad te bezetten. Ook wilden ze met een stoet tractoren naar het huis van ‘stikstofstrijder’ Johan Vollenbroek rijden. In alle gevallen kwamen de boeren het Nijmeegse stadscentrum niet in, maar Bruls vond dat de veiligheid in zijn stad in het geding was.

Optreden tegen wilde acties

De veiligheidsregio IJsselland besloot donderdag 16 juli om een verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen ook niet te verlengen. Maar de regio kondigde meteen aan dat er opgetreden zal worden tegen wilde acties en blokkades van snelwegen en gebouwen. Bruls heeft die voorwaarden niet gesteld, aangezien in Nijmegen altijd al geldt dat een demonstratie tijdig gemeld en overlegd moet worden, zegt zijn woordvoerder.

ANP Algemeen Nederlands Persbureau
Meer over


Beheer