Tweede Kamer wil mensenpoep terug in voedselketen

20-05 | |
Landbouwminister Henk Staghouwer vindt het een goed idee om menselijke mest terug te brengen in de landbouw.  - Foto: Canva
Landbouwminister Henk Staghouwer vindt het een goed idee om menselijke mest terug te brengen in de landbouw. - Foto: Canva

Menselijke mest moet worden opgenomen in de kringlooplandbouw.

De Tweede Kamer wil dat onderzoek gedaan wordt hoe gerecyclede nutriënten uit menselijk mest aan de voedselkringloop kunnen worden toegevoegd.

CDA-Kamerlid Derk Boswijk en zijn coalitiegenoten Tjeerd de Groot (D66), Thom van Campen (VVD) en Pieter Grinwis (ChristenUnie) kregen donderdag 19 mei ruime steun voor een motie die daarop aandringt.

‘Geen resten medicijnen op akkers’

Landbouwminister Henk Staghouwer vindt het een goed idee om menselijke mest terug te brengen in de landbouw. Dat moet wel met de nodige waarborgen worden omkleed, zegt hij. Hij wil niet dat humane medicijnen of antibiotica op de akkers terecht komen.

CDA’er Boswijk zegt dat juist nu er mogelijk schaarste ontstaat aan grondstoffen als fosfaat, stikstof en kali, het van belang is die grondstoffen terug te winnen uit menselijke mest.

Braakman
Jan Braakman Redacteur
Meer over


Beheer