Tweede week van stabiele kalverprijzen

25-10-2022 | |
Foto: Hans Banus
Foto: Hans Banus

De noteringen voor kalveren blijven in Purmerend stabiel op het niveau dat vorige week al werd bereikt. Het aanbod van dieren was met 509 kalveren een fractie lager dan een week eerder.

Ook veemarkt Leeuwarden en Vee & Logistiek hielden afgelopen week hun noteringen stabiel. Het lijkt dat integraties de teugels iets laten vieren. Een zwartbont kalf van extra kwaliteit staat op de veemarkt in Purmerend op maximaal € 100 per dier. Ten opzichte van vorig jaar is dat toch zo’n € 15 lager per dier. In het stroeve jaar 2020, toen corona nog een grote rol speelde, kwam de prijs voor dezelfde kwaliteit dieren niet verder dan € 60.

Wisselend beeld kalversector

In de sector van blank kalfsvlees loopt het goed door en is de markt vriendelijk. Daarbij komt dat poeder de afgelopen weken goedkoper wordt, wat meer ruimte voor marges geeft aan integraties. Dat is in het rosévlees slechter. De vooruitzichten voor de voerkosten zijn niet positief door stijgende grondstofprijzen. De bodem die nu bereikt is kan hierdoor een tijdelijke zijn, als integraties de druk toch weer opvoeren. In Duitsland blijven de prijzen voor kalveren ook moeizaam stabiel en worden weinig dieren opgezet. In de vleesstierenhandel lijkt het beter te gaan, waardoor er meer lucht komt op de kalvermarkt. In ons land kunnen we de komende week rekening houden met stabiele prijzen.

Prognose: prijzen gelijk.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer