Tyson Foods profiteert van Afrikaanse varkenspest

De Amerikaanse slachterij Tyson Foods profiteert van de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Azië. Hierdoor kon de slachterij meer varkensvlees exporteren.

De omzet in de varkensdivisie steeg met 17%. Dat blijkt uit de financiële resultaten over het eerste kwartaal van boekjaar 2020 die Tyson donderdag publiceerde. De hogere omzet in de varkensdivisie werd veroorzaakt door door 7,3% aan volumestijging en 9,7% aan prijsstijging. Een hoger volume was mogelijk door een grotere beschikbaarheid aan levende varkens en een grotere vraag.

Geen runderen geslacht

De runddivisie draaide minder omzet (-2,2%) dan het jaar ervoor. Door een brand in een slachterij kon in het grootste deel van het kwartaal geen runderen geslacht worden. Het volume daalde daardoor met 8%, terwijl de prijs de omzet nog enigszins recht trok met een stijging van 5,8%. De totale omzet van de slachterij kwam uit op $ 10,8 miljard, tegenover $ 10,19 miljard een jaar eerder. De winst steeg van $ 551 miljoen naar $ 557 miljoen.

De koers van het beursgenoteerde Tyson daalde bij opening van de beurs zo’n 4%. Analisten hadden vooraf namelijk een hogere winst voorspeld.

Bekijk het verloop van de aandelenkoers van Tyson en andere bedrijven in de beursindex op Foodagribusiness.nl/markt

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.