Tyson Foods profiteert van Afrikaanse varkenspest

06-02-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De Amerikaanse slachterij Tyson Foods profiteert van de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Azië. Hierdoor kon de slachterij meer varkensvlees exporteren.

De omzet in de varkensdivisie steeg met 17%. Dat blijkt uit de financiële resultaten over het eerste kwartaal van boekjaar 2020 die Tyson donderdag publiceerde. De hogere omzet in de varkensdivisie werd veroorzaakt door door 7,3% aan volumestijging en 9,7% aan prijsstijging. Een hoger volume was mogelijk door een grotere beschikbaarheid aan levende varkens en een grotere vraag.

Geen runderen geslacht

De runddivisie draaide minder omzet (-2,2%) dan het jaar ervoor. Door een brand in een slachterij kon in het grootste deel van het kwartaal geen runderen geslacht worden. Het volume daalde daardoor met 8%, terwijl de prijs de omzet nog enigszins recht trok met een stijging van 5,8%. De totale omzet van de slachterij kwam uit op $ 10,8 miljard, tegenover $ 10,19 miljard een jaar eerder. De winst steeg van $ 551 miljoen naar $ 557 miljoen.

De koers van het beursgenoteerde Tyson daalde bij opening van de beurs zo’n 4%. Analisten hadden vooraf namelijk een hogere winst voorspeld.

Bekijk het verloop van de aandelenkoers van Tyson en andere bedrijven in de beursindex op Foodagribusiness.nl/markt

Kloosterman


Beheer