Doorgaan naar artikel

Tyson Foods verkoopt kwart meer rundvlees

Tyson Foods verkocht afgelopen derde kwartaal van gebroken boekjaar 2020/2021 24% meer rundvlees.

Foto: AP premium

Foto: AP

Het Amerikaanse vleesconcern Tyson Foods verkocht afgelopen derde kwartaal van gebroken boekjaar 2020/2021 24% meer rundvlees dan vorig jaar.

Ook het verkochte volume varkensvlees en kip nam toe. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten die het bedrijf presenteerde. Er was volgens het bedrijf een sterke wereldwijde vraag naar rundvlees en er waren minder onderbrekingen in het productieproces in verband met het coronavirus ten opzichte van vorig jaar. Door de sterke vraag steeg ook de verkoopprijs, met bijna 12%. De omzet in de rundvleesdivisie kwam daardoor bijna 36% hoger uit.

Varkensvleessegment

Ook de omzet in het varkensvleessegment steeg, met bijna 54%. Die stijging kwam met name door de gemiddelde verkoopprijs die bijna 40% hoger was. Het volume nam toe met 15%. Ook naar varkensvlees was er grote vraag en er werden meer varkens geslacht en verwerkt. Het bedrijfsresultaat in deze divisie daalde echter wel, voornamelijk als gevolg van een kleiner aantal beschikbare varkens in verhouding tot de productiecapaciteit.

Kip

Het verkochte volume kip nam vooral toe door meer vraag vanuit het foodservicekanaal. Door goede marktomstandigheden en het doorrekenen van hogere inputkosten ging ook de verkoopprijs omhoog. De omzet steeg daardoor met 12%.

Topman van het bedrijf Donnie King zei in een toelichting op de cijfers dat het de prijzen voor kipproducten niet snel genoeg kan verhogen om gelijke tred te houden met de stijgende kosten voor grondstoffen. “We hebben een ongekende en versnellende inflatie gezien en we proberen die in te halen”, zo zei de topman. Het bedrijf verhoogde onder andere de prijzen aan foodserviceklanten en gaat hetzelfde doen in de retail.

Nederland

In Nederland heeft Tyson Foods een locatie waar pluimveevlees verwerkt wordt. Ook worden daar plantaardige producten voor de Europese markt onder het merk Raised & Rooted geproduceerd.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin