Tyson Foods wil locatie in Nederland uitbreiden

16-11-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De Amerikaanse slachterij en vleesverwerker Tyson Foods wil zijn locatie in Nederland uitbreiden. Tevens wil het bedrijf in China en Thailand nieuwe productielocaties bouwen.

In Nederland wil Tyson de locatie in Oosterwolde uitbreiden met de productie van kipproducten en plantaardige eiwitproducten. Het bedrijf gaat de plantaardige producten onder het merk Raised & Rooted op de Europese markt brengen. De producten zijn bedoeld voor de foodservice. Volgens Tyson worden de grondstoffen voor de plantaardige producten lokaal ingekocht en zijn ze non-gmo. De uitbreiding van de locatie in Oosterwolde levert volgens het vleesbedrijf meer dan 150 banen op.

Strategische klanten beter bedienen

De locatie in Oosterwolde is sinds halverwege 2019 eigendom van Tyson, nadat het de Europese activiteiten overnam van de Braziliaanse slachterij en vleesververker BRF. Van de overgenomen activiteiten ging een locatie in het Britse Wrexham onlangs dicht.

“We hebben op agressieve wijze onze overzeese aanwezigheid in foodservice uitgebouwd en hebben ons uitgebreid naar de detailhandel met innovatieve producten”, aldus Chris Langholz, voorzitter van Tyson Foods International. Tyson wil strategische klanten en opkomende landen beter bedienen met de uitbreidingen.

Jaarresultaten Tyson Foods

Tyson Foods publiceerde maandag haar jaarresultaten over gebroken boekjaar 2020. De omzet bedroeg $ 43,2 miljard tegenover $ 42,4 miljard een jaar eerder. Vooral de omzet in de varkensvleesdivisie steeg, met een volumestijging van 1,8% en een prijsstijging van 2,2%. Dat kwam door een sterke vraag naar varkensvlees en een ruime beschikbaarheid aan varkens. In de rundvleesdivisie was er een daling van de omzet, onder meer omdat door een 4,5% kleiner volume. De omzet van kip bleef nagenoeg gelijk.

rnationale segment, waar ook de activiteiten in Nederland onder vallen, liet een groei van het volume zien van 50,1%. Er werd in deze divisie nog wel een operationeel verlies gemaakt van $ 2 miljoen.Tyson verwacht dat de Afrikaanse varkenspest kansen blijft bieden in het nieuwe boekjaar. Daarnaast verwacht het ook een herstel van de foodservice.

KloostermanBeheer