Doorgaan naar artikel

Tyson Foods ziet winst slinken

Tyson Foods maakte vanwege corona extra kosten voor beschermingsmiddelen, coronatesten, het stilleggen van slachterijen en waardevermindering van producten. - Foto: ANP/Michael Conroy

Tyson Foods maakte vanwege corona extra kosten voor beschermingsmiddelen, coronatesten, het stilleggen van slachterijen en waardevermindering van producten. - Foto: ANP/Michael Conroy

Het Amerikaanse vleesconcern Tyson Foods zag zijn winst in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar flink afnemen. Onder de streep bleef $ 527 miljoen over, 22% minder dan een jaar eerder.

Het bedrijf moest extra kosten maken vanwege het coronavirus. In totaal ging het om $ 340 miljoen voor onder andere beschermingsmiddelen, coronatesten, het stilleggen van locaties en waardevermindering van producten.

Ook de omzet daalde, met bijna 8%. Als gevolg van corona draaiden de slachterijen en fabrieken een lagere productie. Slachterijen werden vanwege het virus tijdelijk gesloten.

Fors minder vraag naar rundvlees

Vooral het volume in de rundvleesdivisie daalde fors, met 24%. De prijzen lieten wel een stijging zien (12%), aangezien de vraag naar rundvlees sterk bleef. De omzet in de divisie kwam bijna een kwart lager uit.

Het volume van varkensvlees daalde met 17%, waarbij de prijzen ongeveer gelijk bleven. De omzet daalde met 16%. Het volume van pluimveevlees ging omlaag met 4%. Ook de prijzen daalden, omdat er vraag uitviel vanuit de foodservice. De omzet kwam 7% lager uit.

CEO Tyson: een van de meest onzekere perioden

“Ons derde fiscale kwartaal was ongetwijfeld een van de meest volatiele en onzekere perioden die ik in mijn tijd heb gezien in de branche”, aldus CEO Noel White. Tyson verwacht dat de invloed van het coronavirus, bijvoorbeeld door onderbezetting in de productielocaties, nog voelbaar zal zijn in boekjaar 2020 en 2021.

Bekijk het verloop van de aandelenkoers van Tyson Foods in de Beursindex op Foodagribusiness.nl/markt

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin