Uienexport start in lijn met voorgaande seizoenen

25-08 | |
Foto: Ruud Ploeg
Foto: Ruud Ploeg

De Nederlandse uienexport loopt vooralsnog aardig in de pas met de voorgaande twee seizoenen. Voorlopige cijfers van KCB en GroentenFruit Huis wijzen uit dat de uitvoer aan het begin van dit seizoen niet minder is dan in de afgelopen jaren.

In week 31 is de uitvoer volgens de laatste cijfers toegenomen tot bijna 18.500 ton. Dat cijfer zal in de komende weken nog wel wat verhoogd worden op basis van nagekomen posten. Ivoorkust is de belangrijkste afnemer met iets meer dan 5.000 ton in de eerste week van augustus. De totale afzet naar dit West-Afrikaanse land is al toegenomen tot bijna 12.000 ton.

Groot-Brittannië is een goede nummer twee op de ranglijst van afnemers met ruim 2.650 ton in week 31 en een totaal van iets meer dan 9.400 ton in de eerste vier weken van dit seizoen. Ook Guinee is flink aan de markt met inmiddels zo’n 6.400 ton begin dit seizoen. Alle drie bestemmingen hebben in de weken 28 tot en met 31 meer uien afgenomen dan in dezelfde periode van de voorgaande twee seizoenen.

Ramaker
John Ramaker RedacteurBeheer