Skip to content

Upside Foods organiseert protestproeverij kweekvlees

Upside Foods wil de bewoners van Florida de kans geven om zelf kweekvlees te proeven. De proeverij moet daarnaast de ‘vrijheid van voeding’ vieren.

Kweekvlees

Foto: ANP

De Amerikaanse kweekvleesproducent Upside Foods organiseert een kweekvleesproeverij in Florida. De proeverij vindt nog net plaats voordat de Amerikaanse staat kweekvlees verbiedt.

Upside Foods wil de bewoners van Florida de kans geven om zelf kweekvlees te proeven. De proeverij moet daarnaast de ‘vrijheid van voeding’ vieren. Op 27 juni kunnen nieuwsgierige consumenten een hapje komen proeven. Uma Valeti, CEO van Upside Foods: “We geloven dat kweekvlees een essentieel onderdeel is in de toekomst van ons voedsel en dat consumenten zelf moet kunnen bepalen wat ze op hun bord leggen.” Hoeveel consumenten kweekvlees kunnen proeven, is niet bekend gemaakt.

Verbod op ‘frankenstein-vlees’

Het zal meteen de laatste keer zijn dat er in Florida kweekvlees gegeten zal worden. Vanaf 1 juli is het namelijk verboden om kweekvlees te produceren en verkopen in de staat. Meerdere staten in de VS zijn bezig met het verbieden van kweekvlees, omdat ze het zien als ‘onnatuurlijk’ en ‘concurrentie van eerlijke veehouderij’. Ook in Alabama is het illegaal om gecultiveerd vlees te verkopen en produceren. Het was overigens ook niet mogelijk om in die staten kweekvlees te kopen. Hoewel het in de VS mogelijk is om kweekvlees te verkopen, wordt het maar in zeer beperkte hoeveelheden gedaan en is daarom ook op enkele plekken in het land verkrijgbaar.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin