USDA rekent op meer varkens in China

19-01 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA heeft zijn prognose voor de varkensslachtingen in China flink verhoogd.

Dat blijkt uit een marktanalyse van het agentschap FAS dat verantwoordelijk is voor de internationale activiteiten van USDA.

645 miljoen varkensslachtingen

In een nieuwe prognose rekent FAS op een totaal aantal van 645 miljoen varkensslachtingen dit jaar in China. Dat aantal is ruim 13% hoger dan de voorspellingen die in oktober vorig jaar zijn gedaan. 3 maanden geleden gingen de Amerikanen er nog van uit dat de varkensproductie in China dit jaar iets lager uit zouden vallen dan de 580 miljoen stuks die op dat moment in 2021 werden verwacht.

Varkensaantallen

Volgens de laatste voorspelling zijn de varkensaantallen in China in 2021 uiteindelijk opgelopen naar 630 miljoen. In 2019 kelderde het aantal slachtingen in China als gevolg van Afrikaanse varkenspest naar 440 miljoen stuks. Met de toename van dit jaar is de productie in China nog niet terug op het niveau van 687,5 miljoen slachtingen in 2018.

Toename van 1,6% slachtingen

Wereldwijd mikt USDA op 1,25 miljoen slachtingen in 2022. Dat komt neer op een toename van 1,6% ten opzichte van de productie in 2021. China heeft een aandeel van bijna 52%. Daarna volgt de Europese Unie met een naar verwachting licht lagere productie van 256 miljoen varkens. In de Verenigde Staten wordt nu rekening gehouden met een toename van zo’n 4 miljoen varkens naar 137 miljoen stuks. Deze toename is kleiner dan hetgeen in oktober nog werd voorzien.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Ramaker
John Ramaker Chef-redacteur


Beheer