Skip to content

Valio Group keert winst volledig uit aan leden

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Valio Group heeft zijn omzet in 2019 met 3% zien groeien naar ruim € 1,787 miljard. De Finse zuivelonderneming zag naast een bescheiden omzetgroei ook de winstgevendheid toenemen.

De gemiddelde melkprijs kwam afgelopen jaar uit op 39,9 cent per liter. (2018 39,2 cent) Daar komt nog een nabetaling bij van 1 cent per liter. De gehele winst wordt via de achterliggende coöperaties uitgekeerd aan de 4.700 leden, zo heeft de onderneming bekendgemaakt.

In Finland wist Valio vooral te groeien in de categorieën zuivelsnacks en plantaardige producten. In de traditionele zuivelcategorieën zag de onderneming de omzet dalen in lijn met de markttrend. De netto-omzet internationaal nam toe naar € 715 miljoen (2018: € 669 miljoen). In Zweden, Estland en Rusland groeide het zuivelbedrijf matig.

Valio ziet kansen in China

De omzet in China groeide met bijna 40%. Valio toont zich enthousiast over de mogelijkheden tot afzet van zuivelingrediënten met toegevoegde waarde aan de Chinese voedingsmiddelenbedrijven. De verkoopwaarde van deze productcategorie nam in 2019 met 30% toe.

Valio ziet mogelijkheden voor verdere groei en maakt plannen om de productiecapaciteit te vergroten. Het bedrijf wil zijn jaarverslag publiceren op vrijdag 17 april publiceren. De resultaten van 2020 zullen sterk worden beïnvloed door de coronacrisis.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin