Valio opnieuw duurzaamste bedrijf van Finland

16-03-2021 | |
Valio is de grootste melkverwerker van Finland, met een omzet van tegen de € 1,8 miljard in 2019. - Foto: Valio
Valio is de grootste melkverwerker van Finland, met een omzet van tegen de € 1,8 miljard in 2019. - Foto: Valio

Het Finse zuivelconcern Valio is voor de achtste keer op rij door de Europese organisatie Sustainable Brand Index gekozen als het duurzaamste merk in Finland.

Het coöperatieve concern blonk ook in 2020 uit als het gaat om lokale productie, gezonde producten, dierenwelzijn en milieuzorg, vindt de organisatie.

Valio is in de sas met de onderscheiding, temeer daar 2020 met zijn coronaproblematiek een bijzonder jaar was, waarin het belang van duurzame en gezonde voedselproductie centraler kwam te staan dan ooit in de jongere geschiedenis. “Veel mensen in Finland hebben er aandacht voor gekregen wat voor een kracht een levende en dynamische Finse landbouw en voedingsbedrijven kunnen zijn in een crisis”, zo verwelkomt CEO Annika Hume de keus van Sustainable Brand Index.

Valio is veruit de grootste melkverwerker in het land, met een omzet van tegen de € 1,8 miljard in 2019. Cijfers over 2020 zijn nog niet bekend.

Ieder jaar een ranglijst

Sustainable Brand Index maakt elk jaar een ranglijst van duurzaam werkende bedrijven. Niet alleen in Finland maar ook in de overige Scandinavische landen, Nederland, Estland, Litouwen en Letland. Voor Nederland wordt de nummer 1 op 25 maart bekendgemaakt. Vorig jaar was het cacaoverwerker Tony’s Chocolonely. Sustainable Brand Index baseert zijn ranglijsten op de meningen van 60.000 consumenten en 1.000 besluitvormers.

Verseput
Wim Verseput Freelance redacteur


Beheer