Van Beek Group neemt Belgische eierverwerker over

30-12-2019 | |
Foto: Hans Bijleveld - Foto: Hans Bijleveld
Foto: Hans Bijleveld

Van Beek Group heeft de Belgische Lodewijckx Group overgenomen. Beide leveren eieren en eiproducten. De overname biedt Van Beek Group toegang tot nieuwe markten en Lodewijckx Group mogelijkheden om door te groeien.

Van Beek Group, met de hoofdvestiging in Wehl (Gld.), is een onafhankelijk familiebedrijf gespecialiseerd in verse eieren voor supermarkten in Nederland en Duitsland. Het bedrijf levert wereldwijd ook speciale vloeibare en gedroogde eiproducten voor de levensmiddelenindustrie en farmaceutische bedrijven.

De groep bestaat uit eierhandel/pakstation Gebroeders van Beek in Wehl (Gld.), eiproductenfabrikant Bouwhuis Enthoven in Raalte (Ov.), pakstation Drei Gleichen Ei in Drei Gleichen (Duitsland) en pakstation, eierkokerij en -ververij Moos-Butzen in Viersen (Duitsland) en Van Beek Trading, een internationaal handelsbedrijf.

Daarnaast heeft de Van Beek Group sinds 2017 een meerderheidsbelang in Newtricious in ’s-Hertogenbosch. Newtricious is gespecialiseerd in het ontwikkelen van eiproducten met gezondheidstoepassingen.

Lodewijckx Group gespecialiseerd in foodservicemarkt

De Lodewijckx Group – ook een familiebedrijf – is de belangrijkste Belgische leverancier van eieren en eiproducten. Tot de groep, die per jaar rond 1 miljard eieren verwerkt, behoren de merken Cocovite (vloeibare eiproducten) en Pulviver (eipoeders). De vloeibare eiproducten worden afgezet bij de groothandel en de food service in kleinverpakkingen van 1, 2 en 10 kilo. Met Euro Ei levert de Lodwijckx Group verpakte eieren met het Ovyta merk-ei aan de Belgische retail. In Vlaanderen heeft de groep vier legpluimveebedrijven.

De Lodewijckx Group heeft zich gespecialiseerd in de groeiende foodservicemarkt (catering, restaurants) in Noordwest-Europa en de Belgische retailmarkt. De groep behaalde in 2017 een omzet van meer dan € 100 miljoen verdeeld over verwerkte eiproducten (70%), verse eieren (20%) en eierpoeder (10%). Het bedrijf biedt werk aan circa 120 mensen.

Belgische bedrijven blijven zelfstandig

De Belgische bedrijven blijven als zelfstandige bedrijven opereren. De broers Guy en Bert Lodewyckx, tweede generatie, blijven actief binnen het bedrijf.

Naar verluidt zou de combinatie van beide ondernemingen de op één na grootste zijn in Europa op de markt voor verse eieren en eiproducten. De grootste in Europa is Lionello – Eurovo Group in Italië.

Prijsinformatie over eieren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bijleveld
Hans Bijleveld Redacteur Pluimveehouderij


Beheer