Van den Hoorn neemt handel Mons over

Pluimveehandel Mons in Harderwijk stopt. Mons koopt en verkoopt levende kip en is met een omzet tussen 1 en 1,5 miljoen dieren per week één van de grootste handelaren in vrije kuikens in Nederland.

De pluimveehandelaar vult de gaten in de planning bij verschillende slachterijen in Nederland, Duitsland en België. Omdat Harmen Mons dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, draagt hij zijn handelsactiviteiten over aan Nico van den Hoorn. Van den Hoorn is nu manager planning en logistiek van de KuikenaeR BV, onderdeel van Plukon.

Handelaren in vrije kuikens

Veel handelaren in vrije kuikens zijn er niet meer. Desondanks ziet Van den Hoorn toekomstperspectief: “Slachterijen hebben steeds meer hun eigen planning. Maar die is nooit 100 procent vlak. Er blijft iemand nodig die de overschotten wegwerkt en tekorten aanvult.”

De activiteiten van pluimveehandel Mons gaan per 1 mei op in een nieuwe onderneming die Pluimveehandel Nederland BV gaat heten en kantoor zal houden in Harderwijk. Harmen Mons zal nog wel als adviseur betrokken blijven bij de nieuwe onderneming.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.