Doorgaan naar artikel

Van Loon Group neemt Belgische Q-group over

Foto: Canva

Foto: Canva

Vlees- en foodservicebedrijf Van Loon Group neemt het Belgische foodservicebedrijf Q-group over.

Het gaat om een stapsgewijze overname. Over vijf jaar heeft de Brabantse onderneming alle aandelen van Q-group in handen, zo maakte het bedrijf donderdag 14 september bekend. Er is nog wel goedkeuring nodig van de Belgische mededingingsautoriteit.

Over Q-group

Q-group is een familieholding in het Oost-Vlaamse Lokeren, eigendom van familie De Bruycker. In 1973 is het gestart met de houderij van Belgisch witblauw. Dit is uitgegroeid tot een grote speler op de Belgische markt voor vleesproducten en foodservice. Q-group is actief op drie terreinen. Met de divisies Q-food en Q-food Ardenne is het actief op de markt van foodservice, met afzet bij onder meer grootkeukens, industriële verwerking, ziekenhuizen en horeca. Daarnaast is er een afdeling vleeswaren die werkt onder de naam Salaisons du Hainaut en als derde is er Vegabites, gericht op de veganistische en vegetarische foodmarkt.

Van Loon Group

Van Loon Group noemt zichzelf marktleider en ketenregisseur in vlees en convenience in Nederland. De groep heeft diverse merken waaronder Van Loon Vlees, Meat Friends, Best Star Meat, Verhey Vlees en No Meat Today Company. De activiteiten zijn breder dan alleen vleesproducten, ook vleesvervangers zitten in het assortiment evenals koelverse maaltijden en soepen. In totaal omvat Van Loon Group negen bedrijven verspreid over heel Nederland.

Groeistrategie

Van Loon Group heeft een groeistrategie. Eerder dit jaar nam Van Loon Group Maître in Oude Tonge over, producent verse maaltijden en soepen. Het werd toegevoegd aan de in 2021 overgenomen maaltijdbereider Bonfait. In dat jaar werd ook vleesbedrijf Promessa in Deventer overgenomen. De overname van Q-Group is gericht op groei in de Benelux. Over de financiële details doen de partners geen mededelingen.

Jaarcijfers Van Loon Group

De laatst bekende jaarcijfers van Van Loon Group gaan over 2021. Het bedrijf had toen € 900 miljoen omzet, 11 productielocaties en 2.500 medewerkers. Q-group had vorig jaar volgens de Belgische krant De Tijd een jaaromzet van € 73 miljoen en ruim 150 medewerkers. Vorig jaar was het resultaat netto nul, meldt De Tijd. Uitvoerend voorzitter Guy De Bruycker zegt tegen die krant dat de verkoop ingegeven is door ‘uitdagingen die op ons afkomen, waarvoor we niet blind mogen zijn’.

Vlees & merken: Food&Agribusiness zet informatie over vlees als merk of concept op een rij. Ga naar FoodAgribusiness.nl/vlees-merken

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Johan Oppewal

chef-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin