Skip to content

Van Loon Group neemt maaltijdproducent Maître over

Van Loon Group neemt maaltijdenproducent Maître over. Daarmee wil het vleesbedrijf verder groeien in maaltijden en convenience.

Updated on:
Business
Nieuws
Van Loon Group neemt maaltijdenproducent Maître over. Foto: Canva premium

Van Loon Group neemt maaltijdenproducent Maître over. Foto: Canva

Van Loon Group neemt maaltijdenproducent Maître over. Daarmee wil het vleesbedrijf verder groeien in maaltijden en convenience.

Het is sinds de overname van maaltijdbereider Bonfait in 2021 actief in deze tak. Wanneer de overname wordt goedgekeurd door beide ondernemingsraden, worden Maître en Bonfait samengevoegd.

Sluit goed aan

“Met de overname van Maître versterken we onze propositie richting onze klanten in retail en foodservice. Het assortiment – maaltijden, soepen, sauzen en marinades – én de klanten van Maître sluiten goed aan op ons huidig portfolio en zorgen tegelijkertijd voor een uitbreiding in ons assortiment. Met deze overname zetten we een mooie stap voorwaarts in het realiseren van onze groeiambitie”, aldus Robert van Ballegooijen, CEO Van Loon Group. Van Loon is voornamelijk groot in vleesverwerking. Daarnaast is het ook actief in vleesvervangers.

Maître is momenteel eigendom van investeringsmaatschappij Nobel Capital Partners. Die maatschappij nam het bedrijf in 2014 over en vervolgens werden productieprocessen geprofessionaliseerd en er werd een acquisitie gedaan. Het bedrijf, dat voorheen de naam Maître André had, maakt en levert verse maaltijden, maaltijdcomponenten en soepen voor retail en foodservice.

Een markt met toekomst

Over de overname van Bonfait in 2021 zei CTO en mede-eigenaar Roland van Loon eerder tegen Food&Agribusiness: “De activiteiten van Bonfait sluiten heel goed aan bij onze andere activiteiten. In de maaltijden zit ook vaak een vleescomponent, waardoor de onderdelen goed te integreren zijn. Daarnaast is de convenience-markt een groeiende markt waar veel toekomst in zit”

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin