Doorgaan naar artikel

Van Loon start nieuw bedrijf voor vleesvervangers

Het bestaande merk The Blue Butcher wordt ondergebracht bij het nieuwe bedrijf van Van Loon Group.  - Foto: Van Loon Group

Het bestaande merk The Blue Butcher wordt ondergebracht bij het nieuwe bedrijf van Van Loon Group. - Foto: Van Loon Group

Van Loon Group richt met No Meat Today een nieuw bedrijf op dat zich volledig focust op de productie van vleesvervangers.

In Almere is een nieuwe fabriek geopend voor de productie en ontwikkeling van vleesvervangers. Het bestaande merk The Blue Butcher wordt ondergebracht bij het nieuwe bedrijf.

Vegetarische kipvervangers

Daarnaast introduceert de Van Loon Group een nieuwe grondstof voor het maken van vegetarische kipvervangers: FiberFort. FiberFort wordt gemaakt op basis van Nederlandse geitenmelk. Het is volgens Van Loon eiwitrijk en bevat alle essentiële aminozuren. Daarnaast zouden producten op basis van deze grondstof goed uit de bus komen op het gebied van kleur, smaak, textuur en bite. Van Loon heeft nuggets, tenders, vleugels en schnitzels ontwikkeld. Alternatieven voor vis, rundvlees en varkensvlees zijn in ontwikkeling.

Vraag naar vleesvervangers

In 2019 introduceerde Van Loon Group voor het eerst vleesvervangers onder het merk The Blue Butcher. “De vraag naar kwaliteitsvleesvervangers is nu zo sterk gestegen dat we kansen zagen voor een nieuw bedrijf. We nemen ook onze verantwoordelijkheid als het gaat om het beschermen van de wereld van morgen. We willen bijdragen aan een duurzame toekomst. Met de oprichting van No Meat Today Company zetten we de volgende stap in onze ambitie om ons verder te ontwikkelen als foodbedrijf.” aldus Erik van Loon, bestuursvoorzitter van Van Loon Group.

Van Loon Group is een familiebedrijf dat bestaat uit negen dochterondernemingen: Van Loon Vlees, MeatFriends, Brandenburg, ProMessa, Enkco, Bonfait, Best Star Meat, Verhey Vlees en No Meat Today Company. ProMessa, een centrale slagerij voor voorverpakte vleesproducten voor supermarktketens, werd begin dit jaar overgenomen van Coop Supermarkten. Eind vorig jaar werd maaltijdenproducent Bonfait overgenomen.

Beheer
WP Admin