VanDrie wil meer en beter informeren over resultaten

05-07-2021 | |
Foto: VanDrie Group
Foto: VanDrie Group

De VanDrie Group wil samenwerkingspartners beter en vaker informeren over behaalde resultaten, strategie en uitdagingen.

Het bedrijf wil dat doen op een nieuw, digitaal platform, zo meldt het bij de publicatie van het Maatschappelijk jaarverslag (MVO-verslag 2020). VanDrie zet ondanks een lastig 2020 volop in op verdere aanpassing aan de steeds veranderende omstandigheden. “Onze strategie is (daarbij) om realiseerbare en realistische verbeterstappen te zetten, die leiden tot een duurzame veehouderij en veilige voedselproductie”, aldus Marijke Everts, Director Corporate Affairs.

Inzet op technologische innovaties

Concreet betekent het een sterke inzet op technologische innovaties om processen in dierlijke eiwitketens duurzamer en veiliger te maken. Enerzijds gebeurt dat door het doen van praktijkgericht onderzoek naar alternatieve grondstoffen, voeders om emissies te reduceren en smart farming en anderzijds door het delen van kennis en innovaties met ketenpartners en stakeholders. In het eigen laboratorium wordt hard gewerkt aan microbiologisch onderzoek en aan methodes om het opsporen van ziektekiemen te verbeteren.

Stikstofuitstoot uit stallen verminderen

Ook nam de VanDrie Group deel aan diverse onderzoekstrajecten zoals No Time To Waste in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven. Dit laatste traject gaat op zoek naar slimme membranen die stikstofcomponenten uit waterige mestvloeistoffen halen. Daardoor kan de stikstofuitstoot uit stallen uitzienlijk worden verminderd.

Afzet van kalfsvlees

In het MVO-verslag vermeldt VanDrie een reeks kerncijfers, zoals over de import van jonge kalveren. Die dieren komen voor 90% uit Nederland en Duitsland, terwijl de afzet van kalfsvlees voor 88% naar bestemmingen buiten Nederland in de EU plaatsvindt.

van der Horst
Klaas van der Horst Voormalig redacteur


Beheer