Varkens krijgen meer zuivelproduct voorgeschoteld

29-09 | |
Foto: Hans Banus
Foto: Hans Banus

De totale afzet van vochtrijke voeders in varkensvoer steeg in 2020 met 1,9% naar 2,75 miljoen ton.

Varkens kregen vorig jaar meer zuivelproducten in hun rantsoen. Daardoor is de totale afzet van vochtrijke voeders in het varkensvoer in 2020 gestegen met 1,9% naar 2,75 miljoen ton. Dat blijkt uit een overzicht van branchevereniging OPNV.

5 miljoen ton vochtrijke diervoerders

De belangenbehartiger van de producenten van vochtrijke diervoeders meldt dat er in totaal 5 miljoen ton vochtrijke diervoerders is verkocht. De rundveehouderij nam hiervan 2,25 miljoen ton af. Deze hoeveelheid is vergelijkbaar met die in 2019. Koeien kregen minder bierbostel en tarwegistconcentraat voorgeschoteld. Dit werd gecompenseerd door een grotere hoeveelheid perspulp en aardappelproducten.

De belangrijkste vochtrijke diervoeders zijn aardappelproducten, tarwegistconcentraten, perspulp, tarwezetmeel, bierbostel, maisglutenvoer en kaaswei. Samen hebben deze producten een aandeel van 90% in de totale afzet van vochtrijke diervoeders. In 2019 daalde de afzet van deze diervoeders voor het eerst in meer dan tien jaar onder de 5 miljoen ton. Vorig jaar werd dit volume dus wel bereikt.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Ramaker
John Ramaker Redacteur
Meer overBeheer