Varkensbeurs Teleporc zet een pasje bij

Slachterij van varkens. - Foto: Henk Riswick
Slachterij van varkens. - Foto: Henk Riswick

De Duitse varkensbeurs Teleporc wint op de dinsdagveiling weer iets terrein terug op de reguliere Duitse varkensprijs.

De veiling sloot dinsdag 30 maart 1 cent hoger dan vorige week. Van de tien aangevoerde partijen werden er acht verkocht voor een gemiddelde prijs van € 1,55 per kilo geslacht gewicht. Maar liefst vijf koppels eindigden na vier tot zeven biedingen op € 1,555. Bij de vorige veiling, van vrijdag 26 maart, kwam het hoogste bod niet verder dan € 1,55.

Gebruikelijke voorsprong

Met een gemiddelde prijs van € 1,55 per kilo, heeft de varkensbeurs weer de gebruikelijke voorsprong van € 0,05 per kilo die synoniem staat aan een stabiele markt.

De internetveiling maakte op 2 maart een herstart na maanden stilgelegen te hebben. Door de roerige tijden op de varkensmarkt als gevolg van slachtachterstanden door coronabesmettingen in slachterijen, viel de vraag naar slachtvarkens op de vrije markt weg, waarop vakbond ISN na 8 september 2020 besloot de veiling te staken.

Na de herstart steeg de gemiddelde prijs explosief van € 1,47 op 2 maart naar € 1,64 per kilo op 16 maart 2021. Doordat Duitse slachterijen hard op de rem trapten toen de prijzen op de vleesmarkt niet voldoende mee kwamen, stopte de prijsstijging abrupt.

Prognose: stabiele prijs.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Keuper
Jacco Keuper Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.