Varkensprijs blijft stabiel

Foto: Martijn ter Horst
Foto: Martijn ter Horst

De vleesvarkensmarkt blijft zijn prijshoudende lijn vasthouden. Zowel in Nederland als Duitsland maken de noteringen een pas op de plaats.

Vleesconcern Vion houdt ook deze week zijn vleesvarkensnotering ongewijzigd op € 1,67 per kilo geslacht gewicht. Dat is € 1,532 per kilo exclusief btw. Het is daarmee voor de vijfde week op rij dat de varkensprijs niet beweegt. Ook de DCA Beursprijs 2.0 noteert deze week prijshoudend op € 1,54 per kilo geslacht gewicht.

Door het koude weer hebben consumenten nog geen voorjaarsgevoel. De verkopen van barbecuevlees laten daardoor op zich wachten. Doordat er ook in de coronamaatregelen geen versoepeling is, blijven vraag en aanbod in gelijke mate tegenover elkaar staan en is er geen opleving van de markt.

Minder personeel

In Duitsland kampen verschillende slachterijen met capaciteitsverlies door corona onder het personeel. Dat vertraagt het wegwerken van de achterstand die is opgelopen door wegvallen van slachtdagen rond Pasen. Dat heeft echter geen weerslag op de prijs; de Duitse varkensnoteringen vertonen al weken hetzelfde vlakke beeld als die in ons land.

Prognose: stabiele prijs.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Keuper
Jacco Keuper Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.