Varkensprijs breekt door € 2-grens

18-11-2019 | |
Foto: Hans Banus
Foto: Hans Banus

De varkensprijs in heel Europa zit in een stijgende lijn. Nu ook de Duitse varkensmarkt in beweging komt lijkt een definitief einde te komen aan een lange periode met stabiele prijzen.

Het is een beweging waar maandenlang naar uitgekeken is. Daarbij is € 2 een magisch getal waar menigeen likkebaardend naar keek. Een hoge horde, die vooral door de grote vraag uit Azië naar varkensvlees, toch neembaar is. De vleesvarkensnotering van Vion stijgt deze week € 0,04 en komt daarmee op € 2,02 per kilo geslacht gewicht (€ 1,85 exclusief btw). Ook de DCA Beursprijs, die exclusief btw € 1,84 per kilo noteert, is inclusief btw net over de € 2-grens heen.

Lees verder onder de grafiek.

Teleporc

Inmiddels zijn in Duitsland zelfs de eerste partijen exclusief btw voor die prijs verkocht. Op de vrijdagveiling van internetbeurs Teleporc steeg de gemiddelde veilingprijs van € 1,94 naar € 1,98 per kilo. Twee van de 9 verhandelde partijen kwamen op of boven de € 2. Eén partij eindigde precies op € 2, en andere partij eindigde € 1,5 cent hoger.

Als de stemming zo goed blijft en er nog een stap gemaakt wordt, is het niet ondenkbaar dat de gemiddelde veilingprijs dinsdag 19 november de € 2-grens doorbreekt. Maar of die dat nu doet of niet; in beide gevallen is er deze week voldoende ruimte voor de toonaangevende Duitse varkensprijs om opnieuw een plus te noteren.

Prognose: prijsstijging.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer