Doorgaan naar artikel

Varkensprijs komt niet verder dan prijshoudend

Foto: Herbert Wiggerman premium

Foto: Herbert Wiggerman

Er komt ook deze week geen verandering in de varkensprijs. Voor de negende opvolgende week noteert Vion € 1,31 per kilo geslacht gewicht. Dat komt overeen met € 1,202 per kilo exclusief btw. Daarmee staat de notering een cent lager dan vorig jaar om deze tijd.

De varkensmarkt zit nog altijd muurvast. Het aantal slachtrijpe dieren is ruim bemeten ten opzichte van de vraag. Vion en ook andere slachterijen hebben voor de komende periode zaterdagslachtingen aangevraagd bij de NVWA. Als hen keurmeesters gegund worden, zal de slachtcapaciteit daarmee toenemen. Deze opschaling is anticiperend op de kerstperiode. Want ondanks dat de feestdagen dit jaar gunstig vallen, zullen er ook dit jaar een aantal verliesdagen zijn in de productie. Om de varkensmarkt de feestdagen over te helpen, wordt het aantal slachtingen daarom al in december opgeschroefd.

Prijshoudende notering

Dat maakt de druk op dit moment aan de uitgang van de slachterij groter. De toch al volle Europese vleesmarkt krijgt dan een groter volume te verwerken. Meer dan prijshoudende notering voor vleesvarkens zit er op dit moment niet in.

Prognose: stabiele prijs.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin