Varkensprijs Vion blijft onveranderd

19-09 | |
Foto: Ronald Hissink
Foto: Ronald Hissink

Waar Vion vorige week nog een cent verhoogde, komt de varkensnotering van het vleesconcern deze week niet van zijn plek.

De notering blijft staan op € 2,07 per kilo geslacht gewicht. Dat komt overeen met € 1,899 per kilo exclusief btw. De slachterij heeft te maken met stroevere afzet op de vleesmarkt. Door de inflatie maken consumenten keuzes bij het doen van boodschappen, daardoor wordt minder vlees verkocht. Ook worden de gestegen kosten voor energie en verpakking door slachterijen genoemd als reden om de inkoopprijzen niet verder te verhogen.

Ook de DCA Beursprijs blijft deze week onveranderd, maar dan op € 1,96 per kilo geslacht gewicht. De veehandelaren die de notering samenstellen, hadden de hoop dat de slachterijnoteringen langszij zouden komen of in ieder geval enige toenadering zou zijn. De Beursprijs is harder gestegen dan de slachterijnoteringen, en beide partijen komen op deze manier niet bij elkaar. De Beursprijs laten zakken zou echter een verkeerd signaal zijn volgens de samenstellers. Waardoor het verschil gehandhaafd blijft.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer