Varkensprijs Vion blijft onveranderd

Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De vleesvarkensnotering van Vion komt deze week niet van zijn plaats. De basisprijs blijft staan op € 1,74 per kilo geslacht gewicht. Dat komt overeen met € 1,596 per kilo exclusief btw.

En daarmee volgt de slachterij in Boxtel de mutatie DCA Beursprijs niet. Die laatste noteert een lichte plus deze week door van € 1,59 naar € 1,60 per kilo geslacht gewicht te stijgen. Die plus appelleert aan het gevoel bij vleesvarkenshouders dat een stijging hard nodig is met gestegen voerkosten en een duur big in het hok.

Slachterijen

Slachterijen staan daar anders in. De verwachting dat de vleesprijs stijgt uit de impuls van aantrekkende verkopen doordat het barbecue-seizoen vol van start is gegaan, wordt niet waargemaakt. De verkopen nemen toe, maar in de extra vraag is volgens slachterijen eenvoudig te voorzien doordat minder vlees naar China wordt geëxporteerd.

In plaats van de verwachte afname van het aanbod, worden er daardoor juist meer vleesdelen op de Europese markt aangeboden. De noteringen voor vleesonderdelen vertonen deze week dan ook minnen. Met name het voorstuk van het varken, maar ook van de hammen valt minder geld te maken. Voor Vion aanleiding zijn varkensprijs onveranderd te laten op € 1,74 per kilo geslacht gewicht.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Keuper
Jacco Keuper Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.