Doorgaan naar artikel

Varkensprijs Vion blijft staan op € 2,38

Op de varkensvleesmarkt blijft een opleving voor Pasen uit.  - Foto: Canva/ma-no premium

Op de varkensvleesmarkt blijft een opleving voor Pasen uit. - Foto: Canva/ma-no

Na een week waarin de prijs werd opgeplust met de weektoeslag van € 0,02 en een week met een reguliere prijsstijging van € 0,03, houdt Vion zijn varkensprijs nu stabiel op € 2,38 per kilo. Dat komt overeen met € 2,183 per kilo exclusief btw.

Het is vooral de vraagkant van de markt die voor de pas op de plaats zorgt. Het aanbod is net als afgelopen weken niet overdadig groot. Met goede vrijdag en Pasen begint een periode waarin meerdere korte werkweken elkaar opvolgen. Daarbij zijn minder varkens nodig om in de behoefte van slachterijen te voorzien.

Geen opleving varkensvleesmarkt

Op de vleesmarkt blijft een opleving voor Pasen uit. De verkopen lopen net als andere weken en laten geen enkele opleving richting het voorjaarsfeest zien. In Oost Europa is er wel iets meer ruimte om vlees af te zetten, maar in het zuiden daalt de vraag seizoensmatig al. In eigen omgeving is volgens Vion van extra vraag niets te merken.

Ook de ontwikkelingen op de Duitse markt spelen deze week mee bij de prijssetting in Nederland. De euforie van begin vorige week op de Duitse varkensmarkt werd woensdag ruw verstoord toen de Duitse slachterijen zich dwars voor een verdere prijsverhoging gooiden. Volgens hun Nederlandse collega’s is dat ‘een heldere boodschap’, en herkennen zij zich erin dat hogere prijzen niet voor te vertalen zijn in de vleesverkopen.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin