Varkensprijs Vion blijft stabiel

2020 heeft geen venijn meer in de staart: de varkensprijs loopt op een stabiel niveau het jaar uit.

Vleesconcern Vion noteert ook in week 53 onveranderd op € 1,32 (€ 1,211 exclusief btw) per kilo geslacht gewicht. Ook de DCA Beursprijs houdt deze week zijn stabiele koers op € 1,20 per kilo vast.

De korte werkweken rond de feestdagen zijn geen topweken in de vleesverkoop voor slachterijen, maar ook de productie is op een lager peil. De varkensmarkt maakt dan ook geen spannende wendingen. Beter Leven-varkens zijn goed gevraagd door de goede vraag in supermarkten, die door de lockdown hun winkeltijden zelfs verruimd hebben. De vraag naar industrievlees is minder aanwezig in deze gebroken weken.

Lees verder onder de grafiek.

Veel aanbod varkens in Duitsland

De Duitse varkensmarkt kampt nog altijd met een extreem ruim aanbod. Door het uitvallen van slachtdagen is de verwachting dat ook in ons land de varkensfile weer wat langer wordt. Ook in andere jaren neemt na de jaarwisseling de prijsdruk toe, maar de bijzonderheid dit jaar is volgens slachterijen dat ze de afgelopen periode door de coronamaatregelen en het grote varkensaanbod niet de capaciteit hadden om vooruit te werken. Er is niet ingelopen op de slachtgewichten, waardoor de kans op een prop nu groter is. Of dat de verhouding tussen vraag en aanbod zodanig uit balans brengt dat er ook prijsverlaging uit volgt zal in de eerste weken van 2021 blijken.

Prognose: stabiel tot licht dalend.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.