Varkensprijs Vion gaat verder omhoog

14-02 | |
Voor de afzet bijproducten zijn Europese varkensslachterijen aangewezen op China. De vraag naar varkensvlees is daar nog erg lauw. - Foto: Bert Jansen
Voor de afzet bijproducten zijn Europese varkensslachterijen aangewezen op China. De vraag naar varkensvlees is daar nog erg lauw. - Foto: Bert Jansen

Vion verhoogt voor de vijfde week op rij zijn vleesvarkensnotering. Deze week komt er net als vorige week 12 cent per kilo bij.

Dat brengt de basisprijs op € 2,27 per kilo geslacht gewicht. Dat komt overeen met € 2,083 exclusief btw. In totaal is de varkensprijs daarmee in vijf weken tijd 34 cent per kilo gestegen. Dat is een toename van 18%.

Invloed Duitse varkensmarkt

De prijsstijging is mede ingegeven door de ontwikkelingen op de Duitse varkensmarkt. Daar steeg de varkensprijs afgelopen week met 12 cent exclusief btw naar € 2,20 per kilo geslacht gewicht. De prijs op de vrije markt zweeft daar nog een stuk boven.

Bij de vrijdagveiling van internetbeurs Teleporc steeg de gemiddelde prijs met 8 cent naar € 2,39 per kilo. En waar een verschil van 5 cent per kilo staat voor een vlakke markt, laat dat prijsverschil van 19 cent per kilo een duidelijk aantrekkende werking zien.

China vraagt nog weinig vlees

Op de Europese vleesmarkt wordt ook fors naar boven gemuteerd. Slachterijen proberen daarom zoveel mogelijk binnen Europa af te zetten. De vierkantverwaarding van het varken houdt de prijsstijging niet bij. Voor de afzet bijproducten zijn ze aangewezen op China. De vraag naar vlees is daar nog erg lauw.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer