Varkensprijs Vion naar € 2,12

02-12-2019 | |

De vleesvarkensnotering van Vion staat deze week op € 2,12 (€ 1,945 exclusief btw).

Dit is een plus van € 0,03 per kilo ten opzichte van vorige week. In vijf weken tijd stijgt de Vion-prijs daarmee € 0,19 per kilo.

Vion heeft geen moeite om de varkens bij elkaar te krijgen. De slachtplanning loopt volgens de vleesverwerker makkelijk vol. Ook de slachtgewichten duiden niet op krapte. Het gemiddeld gewicht bij Vion bedroeg afgelopen week 98,4 kilo. Het landelijk gemiddelde ligt daar nog boven. Dat steeg volgens RVO.nl in week 47 met 100 gram naar 99,0 kilo per varken.

DCA Beursprijs 2.0

De stap omhoog van Vion is wat behoudender dan de opgaande lijn van de DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens. Die notering gaat deze week van € 1,91 naar € 1,95 per kilo geslacht gewicht. Die € 0,04 stijging is exclusief btw, daar waar Vion exclusief btw deze week € 0,028 bijboekt.

Kerstverkopen lopen nog twee weken

De aanloop naar kerst loopt eind volgende week al ten einde. Reden voor waarschuwende woorden van Duitse slachterijen over de ontwikkeling van de varkensprijs. Maar die hebben nog weinig invloed op de stemming van de Duitse varkensmarkt. Die is nog altijd goed.

Internetbeurs Teleporc wist vrijdag 29 november nog een plus van 2 cent neer te zetten. Dat brengt de gemiddelde veilingprijs op € 2,09 per kilo geslacht gewicht. En waar een verschil van € 0,05 symbool staat voor een stabiele markt, is bij een Teleporc-prijs van € 0,09 boven de toonaangevende Duitse noteringen, die momenteel op het ronde bedrag van € 2 staan, nog duidelijk ruimte voor een plusje.

Prognose: licht stijgend

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer