Varkensprijs Vion stabiliseert

20-01-2020 | |
Foto: Misset
Foto: Misset

De daling van de varkensprijs is ten einde. Vion noteert net als vorige week € 1,87 per kilo geslacht gewicht.

Het aanbod van slachtrijpe varkens is nog hoog en de aangeboden dieren zijn nog zwaar. Ook is de vraag op de Europese vleesmarkt nog matig. Groothandelsprijzen van verschillende onderdelen van varkenskarkassen boeten ook deze week weer in prijs in. Hoewel deze kenmerken ogenschijnlijk niet beter zijn dan vorige week, waait er toch een andere wind op de varkensmarkt. De daling van de varkensprijs is ten einde. Vion noteert net als vorige week € 1,87 per kilo geslacht gewicht (€ 1,72 exclusief btw). De DCA Beursprijs 2.0 stijgt deze week zelfs een cent naar dezelfde hoogte: € 1,72 per kilo exclusief btw.

Tekort aan varkensvlees in Azië

De koersverandering is ingegeven door het feit dat het tekort aan vlees in Azië erg groot is. Dat voedt de verwachting dat de export snel weer volop los gaat. Op dit moment is daarvan nog geen sprake.
Vion stelt in een toelichting op de notering dat ‘het nog onduidelijk is hoe de Aziatische markt zich gaat ontwikkelen na het Chinese nieuwjaar op 25 januari’. Toch zet die verwachting al een rem op de buiteling die de varkensprijs de afgelopen weken maakte.

Duitse markt vlakt ook af

Ook op de Duitse markt wijzen verschillende signalen op een stabilisatie van de varkensprijs. Zo was de prijsdaling van de toonaangevende prijs afgelopen week significant lager dan de week ervoor. Ook internetbeurs Teleporc wist met een cent winst op de vrijdagveiling zo te herstellen dat de voorsprong op de Vereinigungspreis de 5 cent is die staat voor een stabiele markt.

Prognose: stabiele prijs.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer