Varkensprijs Vion stijgt opnieuw € 0,04

17-02-2020 | |
Foto: Bert Jansen
Foto: Bert Jansen

De prijzen op de varkensmarkt stijgen.

Een krap aanbod op de Duitse markt en slinkende aanvoer in ons land zorgen voor opwaartse druk. De Duitse varkensprijs steeg vorige week met € 0,06 naar € 1,91 per kilo. De verwachting is dat de noteringen deze week opnieuw hoger zullen eindigen.

Nederlandse noteringen volgen

Doordat Duitsland de kar trekt, volgen de Nederlandse noteringen. Nadat de DCA Beursprijs 2.0 deze week € 0,06 hoger staat op € 1,82 per kilo geslacht gewicht, stijgt ook de varkensprijs van Vion. De koers van het vleesconcern gaat wel minder hard omhoog. Waar de Beursprijs exclusief btw € 0,06 stijgt, boekt Vion net als vorige week inclusief btw € 0,04 bij, wat de notering brengt op € 1,95 per kilo. Exclusief btw staat Vion op krap aan € 1,79 per kilo.

Europese vleesmarkt

Hoewel slachterijen wijzen op het trage herstel van de Chinese markt en de toenemende concurrentie daardoor op de Europese vleesmarkt, komt deze laatste wel weer in beweging. Na een paar weken met prijsdruk en vlakke noteringen, gaan de prijzen voor vleesonderdelen op de Europese markt nu weer omhoog. Voor schouders, nekken, middels en buiken wordt meer betaald.

Prognose: prijsstijging

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer