Varkensprijs Vion verandert niet

19-07 | |
Het laden van vleesvarkens bij een varkenshouders. - Foto: Van Assendelft
Het laden van vleesvarkens bij een varkenshouders. - Foto: Van Assendelft

De vleesvarkensnotering van Vion blijft deze week staan op € 1,54 per kilo geslacht gewicht. Dit komt overeen met € 1,413 exclusief btw.

Twee weken geleden probeerde het vleesconcern ook bodem in de markt te leggen door de onveranderde notering van de DCA Beursprijs 2.0 te volgen. Door de grote druk op de Europese vleesmarkt, volgde vorige week toch een prijsverlaging van € 0,05 per kilo. Deze week is er dus opnieuw een stabiele koers.

De DCA Beursprijs 2.0, die vorige week onveranderd noteerde toen de slachterijnoteringen wel daalden, kon niet anders dan ook gaan bewegen. De daling van 5 cent was strategisch gezien handig gekozen. Slechts een cent meer dan de 4 cent die de slachterijen vorige week verlaagden. Daarmee geven de samenstellers opnieuw een signaal af dat de bodem toch langzaamaan voelbaar moet zijn.

Vleesprijzen

De noteringen van vleesonderdelen vertonen plussen. De hammen, schouders en de varkenshaas stegen in prijs. Wel neemt de onzekerheid in Duitsland en Polen toe door Afrikaanse Varkenspest. Varkenshouders worden nerveus en zetten meer druk op afleveren van dieren. Druk op de invloedrijke Duitse markt wordt vaak door heel Europa gevoeld.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Keuper
Jacco Keuper RedacteurBeheer