Veel animo voor Boer en Burger Brunch Amsterdam

Foto: Canva -
Foto: Canva

Het aantal boeren dat zich in wil zetten voor de Boer & Burger Brunch in Amsterdam overstijgt de verwachtingen van organisatie Agractie.

Boeren bieden massaal etenswaren en hun hulp aan voor de organisatie van de Boer & Burger Brunch in Amsterdam. Organisator Agractie zegt veel meer aanmeldingen te hebben ontvangen dan verwacht. Ook hebben veel boeren aangegeven om vrijdag 13 december met de trekker naar de hoofdstad te komen. Op de Dam, waar de brunch plaatsvindt, is plek voor 25 trekkers. De overige trekkers zullen buiten het centrum moeten parkeren. De gemeente Amsterdam en Agractie maken hier afspraken over. De locaties zullen later gecommuniceerd worden, laat Agractie weten.

Lees verder onder het Facebookbericht.

Aalt Dijkhuizen van Landbouw Collectief is aanwezig

Van 12.00 tot 16.00 uur ’s middags zullen boeren in Amsterdam op de Dam te vinden zijn. Ze bieden voorbijgangers een gratis brunch aan, bestaande uit producten die boeren en bedrijven beschikbaar stellen. Ook de hoeveelheid etenswaren en bijbehorende vrijwilligers oversteeg de verwachtingen van de organisatie. Op een podium bij het monument op de Dam zullen onder andere Landbouw Collectief-voorzitter Aalt Dijkhuizen, boerendochter Anna Grootentraast en bekende boer Jan Bronninkreef een speech houden. Ook boerinnen die een persoonlijke brief schreven aan premier Mark Rutte, zullen vrijdag hun verhaal doen.

Stikstofbeleid

De brunch is gericht op verbinding tussen boer en burger. De organisatie rekent erop dat de dag ook bijdraagt aan een oplossing in de stikstofproblematiek. Agractie maakt ook deel uit van het Landbouw Collectief.

van Rooijen


Beheer