Veel salmonella-besmettingen door Poolse kip

22-02-2021 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

In het Verenigd Koninkrijk zijn afgelopen jaar zeker 480 besmettingen met salmonella vastgesteld, die werden veroorzaakt door gepaneerde kipproducten zoals kipnuggets of drumsticks.

De kip zelf was afkomstig uit Polen, heeft de Britse voedselveiligheidsdienst Food Standard Agency (FSA) desgevraagd bevestigd. Alle grote supermarkten hebben de betrokken producten de laatste tijd ook uit het schap gehaald en teruggeroepen. De FSA heeft in andere gevallen ook een terugroep gelast. Volgens Britse media zijn minstens vijf personen aan de voedselvergiftiging overleden, maar dat bevestigt de FSA niet.

Toename van het aantal gevallen

“Er loopt een onderzoek naar twee specifieke varianten van salmonella die in verband worden gebracht met diepvries gepaneerde kipproducten. We zagen vorig jaar een toename van het aantal gevallen van salmonellosis die werden veroorzaakt door deze varianten. Gezien de lange houdbaarheid van die producten en het feit dat we nog steeds meldingen van nieuwe besmettingen krijgen, herinneren we het publiek nog eens aan het belang van het op de juiste manier bereiden en verder behandelen van deze diepvriesproducten”, stelt de Britse voedselveiligheidsdienst.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer