Doorgaan naar artikel

Veevoerbedrijven Fransen Gerrits en Theeuwes fuseren

Laden van varkensvoer in een bulkauto bij mengvoerfabrikant Fransen Gerrits. - Foto: Bert Jansen

Laden van varkensvoer in een bulkauto bij mengvoerfabrikant Fransen Gerrits. - Foto: Bert Jansen

De bedrijven werkten al samen op gebied van de inkoop van grondstoffen via inkoopbedrijf Centrico.

Veevoerbedrijven Fransen Gerrits in Erp en Theeuwes Mengvoeders in Ulicoten gaan fuseren. De combinatie is goed voor circa bijna 900.000 ton voer voor varkens, rundvee, pluimvee, geiten en konijnen.

De bedrijven zijn geen onbekenden voor elkaar, ze werkten al samen op het gebied van de inkoop van grondstoffen via inkoopbedrijf Centrico waarin ook andere veevoerbedrijven deelnemen. Volgens Huub Fransen is er geen bijzondere aanleiding voor de fusie, beide bedrijven draaien goed, volgens Fransen. Besprekingen tussen beide partijen lopen al langer en zijn nu uitgemond in een fusie waarbij de broers Joris en Victor Theeuwes een belang krijgen in Fransen Gerrits BV.

Ketenconcepten

Volgens Huub Fransen is meer volume niet de enige drijfveer, maar is volume wel belangrijk om veehouders goed te kunnen bedienen, bijvoorbeeld in ketenconcepten. De fusie heeft geen gevolgen voor de in totaal circa 200 medewerkers. De fabriek van Theeuwes in Ulicoten blijft, net als de in totaal vijf locaties van Fransen Gerrits, in bedrijf. Beide bedrijven hebben activiteiten in België, Fransen Gerrits heeft in België ook een fabriek.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin