Vegaburgerbedrijf Beyond Meat gaat produceren in China

Beyond Meat heeft serieuze plannen in China. De maker van plantaardige burgers en worsten bouwt in eerste instantie twee productielocaties in de buurt van metropool Shanghai, zo maakte de onderneming bekend. Begin volgend jaar moeten de eerste plantaardige burgers en worsten van de band rollen.

Beyond Meat is naar eigen zeggen de eerste buitenlandse maker van plantaardige producten die een belangrijke productielocatie in China vestigt. Het bedrijf heeft met zijn producten ook een voordeel ten opzichte van concurrent Impossible Foods. Het ‘geheime’ ingrediënt van diens vleesvervangers is heem, wat wordt gemaakt van genetisch gemanipuleerde gist. Die toepassing vereist goedkeuring van Peking.

Grote markt

China is doorgaans goed voor ruim een kwart van de vleesconsumptie in de wereld. Voor de makers van plantaardige burgers is door de crisis expansie extra interessant geworden. Dit omdat de verkoop aan restaurants in de VS op zijn gat ligt.

Wat ook in het voordeel spreekt voor vleesalternatieven in China is de recente uitbraak van de varkenspest in het land. Dat heeft ervoor gezorgd dat de prijzen voor varkensvlees zijn opgelopen. Consumenten zijn daardoor op zoek naar alternatieven.

Andere makers van plantaardige alternatieven voor bijvoorbeeld zuivel hebben zich ook op Chinese markt gestort. Onder hen bedrijven als Oatly en Just Eat. Volgens Beyond Meat wordt China een belangrijke markt voor het bedrijf.

Verkoop via Starbucks

Beyond Meat maakte in april dit jaar bekend dat het start met de verkoop van zuivel- en vleesvervangers in China. Dat doet het bedrijf in samenwerking met Starbucks. Producten van Beyond Meat zullen worden verkocht in 3.300 Starbucks-locaties in heel China. Het gaat daarbij om producten als ‘gehakt’ voor in pasta’s, nep-varkensvleesproducten en zuivelvervangers.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.