Skip to content

Vegetarische Slager gaat burgers vegan maken met precisiefermentatie

De Vegetarische Slager lijkt voor te sorteren op eventuele toelatingen van precisiefermentatie in de actieve markten.

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
Vegetarische Slager Burgers

Een van de vegan burgers van De Vegetarische Slager. Foto: Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager gaat een samenwerking aan met het Amerikaanse The Every Company om de vleesvervangers volledig vegan te maken. Dat bedrijf maakt een vervanger van kippenei-eiwit met behulp van precisiefermentatie.

Het ingrediënt van The Every Company, EVERY Eggwhite, is een diervrij bindmiddel. Het kan daarmee het kippenei-eiwit vervangen dat nu in de nog vegetarische burgers zit, maar ook de methylcellulose in de nu al vegan producten. In een bericht op LinkedIn omschrijft de Vegetarische Slager het als: “Dit baanbrekende en clean-labelingrediënt is een natuurlijke match met de missie van de De Vegetarische Slager om dieren los te maken van de voedingsketen.” Wanneer de burgers op de markt komen, is niet bekend.

Voorsorteren op toelating precisiefermentatie

De Vegetarische Slager lijkt hiermee voor te sorteren op eventuele toelatingen van precisiefermentatie in de actieve markten. De vleesvervangerproducent, die onderdeel is van Unilever, is voornamelijk actief in Europa. Hier is het consumeren van producten uit precisiefermentatie nog niet toegestaan. Unilever zet wel steeds meer in op precisiefermentatie. In de VS ligt het eerste product uit precisiefermentatie al in de schappen.

Focus op het VK

In een interview met AgFunderNews vertelt directeur van Every Company, Lance Lively, dat de focus voor lancering nu ligt op het Verenigd Koninkrijk. “We mikken erop dat de toelating parallel loopt aan de introductie van de nieuwe burger. De focus ligt op het Verenigd Koninkrijk, maar we zijn actief bezig met het onderzoeken van korte termijn kansen in de andere regio’s.”

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin