De veiling van de inboedel van het failliete aardappelbedrijf A.C. Loogman & Zonen in Aalsmeer is succesvol verlopen.
De inboedel is geveild door Industrial Auctions. De online veiling werd geopend op 13 januari en sloot woensdag 3 februari. Alles is verkocht, zegt CEO Ad van Kollenburg van Industrial Auctions. “Er waren ruim 80 kopers. Alles van waarde is verkocht tijdens de veiling. Er bleef wat klein spul over. Dat is nog verkocht na de veiling. We kunnen het pand in Aalsmeer bezemschoon opleveren.”
Van Kollenburg noemt twee redenen voor de grote belangstelling voor de veiling. “De fabriekshal is in 2016 gebouwd en ingericht. Veel machines zijn nog jong en in zeer goede staat. Er komt nauwelijks goed gebruikt spul op de markt. Daarnaast is het voor de aardappelsector een relatief rustige tijd. Dan worden plannen gemaakt, waar ook de benodigde machines bij horen.”
Er waren 183 kavels te vergeven met machines, vrachtwagens en emballage (kratten en pallets). Daarnaast waren er nog 113 kavels met gereedschap, kantoorinventaris en ander klein spul. Er was vooral belangstelling voor de vul- en verpakkingsmachines. Het aanbod hiervan bestond uit 66 kavels waar totaal 225 biedingen op zijn gedaan. Ook de 45 kavels met transportbanden waren in trek, getuige de bijna 500 biedingen die hierop zijn gedaan. De 55 logistieke kavels, zoals vrachtwagens en trailers, kregen 196 biedingen. Op de 17 kavels met emballage werd ruim 100 keer geboden. De 113 kavels met het kleine spul trok bijna 1.000 biedingen.
Na de veiling van de individuele kavels heeft Industrial Auctions 14 combinaties van kavels gemaakt die logischerwijs bij elkaar horen. Bijvoorbeeld de aanvoerbanden die van de bunker naar de verpakkingsmachine lopen, de verpakkingsmachine zelf en de draaitafel. Op die combinaties is nog eens 60 keer geboden.
Industrial Auctions draagt de opbrengst van de veiling over aan curator Sander Schouten van AMS Advocaten in Amsterdam. De curator heeft nog niet gemeld hoeveel geld de veiling heeft opgebracht.
A.C. Loogman werd 17 november failliet verklaard. Het bedrijf was een van de grotere aardappelverpakkers in Nederland. Het is nog onduidelijk waarom het bedrijf failliet is gegaan. Schouten doet hier nog onderzoek naar, schrijft de curator in het eerste faillissementsverslag. Er is een tekort ontstaan van € 7,4 miljoen. Dit is een voorlopige berekening, meldt Schouten.
Uitgebreide marktinformatie over aardappelprijzen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt