Skip to content

Verbinding met klant en veehouder

Updated on:
Column
Food
Foto: ANP

Foto: ANP

Deze week mocht ik een presentatie geven voor een groep Keurslagers.

Zij hadden ons uitgenodigd om vanuit de veehouderij uit te leggen hoe het nu zit met al die uitstoot. Ook de vraag waarom we zo nodig weer actie moeten gaan voeren, was er een die duidelijk leefde.

Ik kan jullie verklappen dat het opstellen van een Powerpoint-presentatie een flinke uitdaging was. We beschikken weliswaar over een flinke hoeveelheid dossierkennis. Maar om dit aan de ondernemers uit te leggen, zonder dat zij daarbij in slaap vallen, of binnen 2,5 minuut op hun telefoon gaan scrollen, was nog best lastig.

Toch is het me gelukt! Ik heb ons eigen verhaal vertelt vanuit de rode draad waarin ik, ondanks alles, nog steeds heilig geloof, namelijk de kracht van Samen Sterk.

Ambassadeur van de vleesveehouder

Ambachtelijke slagers zijn constant op zoek naar hun onderscheidend vermogen, vooral ten opzichte van de supermarkten. De verbinding die slagers kunnen maken met de Nederlandse vleesveesector, kan hen ondersteunen in dit onderscheid. Tijdens de avond bleken zij zich daar gek genoeg slechts beperkt van bewust en het kostte me zelfs moeite om deze ondernemers uit onze rundvleesketen daarvan te overtuigen.

Wij zien de Nederlandse ambachtelijke slager als de ambassadeur van de Nederlandse vleesveehouder. Zij spreken dagelijks met consumenten over dierenwelzijn, milieu en over de gevolgen van politieke keuzes voor de Nederlandse agrarische sector. Daarom heb ik toch een aantal aansprekende feiten en cijfers genoemd, die de slagers kunnen helpen bij deze verbinding met hun klanten.

Alle vee het land uit

Aan het einde van een mooie interactieve avond spraken veel slagers hun vrees uit dat er toch verdacht veel tekenen zijn die erop wijzen dat de leiders van Nederland maar een doel hebben, namelijk alle vee het land uit. Of we door een gezamenlijke sterkere verbinding tussen veehouder, slager en consument het tij kunnen keren, zal de tijd ons leren.

Snel delen

Afbeelding
Anita Heijdra

Vleesveehouder

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin