Uitbraak AVP op Duits vleesvarkensbedrijf

15-11-2021 | |
Het verdachte bedrijf in Mecklenburg-Voorpommeren ligt circa 100 kilomter ten noorden van de toezichtsgebieden. - Foto: Misset
Het verdachte bedrijf in Mecklenburg-Voorpommeren ligt circa 100 kilomter ten noorden van de toezichtsgebieden. - Foto: Misset

Een vleesvarkensbedrijf met 4.000 vleesvarkens in de buurt van Rostock in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren is besmet met Afrikaanse varkenspest.

Nadat meerdere varkens op het bedrijf onder verdachte omstandigheden dood gingen, zijn er testen uitgevoerd. Deze eerste PCR-testen gaven een positief resultaat. Maandagavond werd de besmetting bevestigd door het Duitse veterinair instituut Friedrich Loeffler Institut.

Ver buiten toezichtsgebieden

Het bedrijf bij Rostock ligt ver buiten de vastgestelde toezichtsgebieden in de deelstaten Brandenburg en Saksen. De dichtstbijzijnde grens van een toezichtgebied ligt op circa 100 kilometer ten zuiden van Rostock.

Let op bioveiligheid

Till Backhaus, minister van deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren, geeft dinsdagochtend 16 november een persconferentie te geven. Op basis van de nu bekende uitslagen roept Backhaus varkenshouders op extra aandacht te besteden aan de bioveiligheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

van der Linde


Beheer